به گزارش خبرنگار مهر، دیروز چهارشنبه ششم فروردین ماه دولت پس از شش ماه قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جاری را مورد تجدیدنظر قرار داد و قیمت تضمینی خرید گندم به ازای هر کیلوگرم، مبلغ ۲,۵۰۰ تومان تعیین شد این درحالی که است که در مهرماه امسال قیمت خرید تضمینی گندم ۲,۲۰۰ تومان به ازای هرکیلوگرم محصول تعیین شده بود که این مساله انتقاد تشکلهای کشاورزی را در پی داشت.
دو روز بعد از اعلام رسمی قیمت خرید تضمینی عطالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران در گفتگو با خبرنگار مهر از شکایت گندمکاران علیه دولت به سازمان بازرسی کل کشور خبر داده و گفته بود: این احتمال که قیمت گندم تغییر کند وجود دارد چراکه سال گذشته نیز این اتفاق افتاد.
وی اضافه کرده بود: ما از طریق مجلس و سایر نهادهای مربوطه پیگیر این مساله هستیم و نامه نگاریهایی انجام داده ایم.
انتقاد تشکلهای کشاورزی به نرخ تعیین شده به این دلیل بود که دولت طی سالهای اخیراً، در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی مرتکب تخلف شده و نه تنها قیمت را تا پایان مهلت قانونی آن اعلام نمیکرد بلکه نرخهای اعلامی نیز تناسبی با میزان تورم نداشت و همواره پایینتر بود.
در واکنش به نامه بنیاد ملی گندمکاران، در آبان ماه سال گذشته سید ابراهیم رئیسی از ورود قوه قضائیه به موضوع خرید تضمینی گندم خبر داد و دستور رسیدگی به وضعیت خرید تضمینی گندم را صادر کرد.
در تاریخ ۲۲ آبان ۹۸، رئیس بنیاد ملی گندمکاران در گفتگو با مهر از قوت گرفتن احتمال تغییر نرخ گندم خبر داد و گفت: افزایش نرخ خرید تضمینی گندم هنوز به صورت رسمی اعلام نشده اما با پیگیریهایی که انجام داده ایم احتمال این امر زیاد است.
اینک در نتیجه این پیگیریها، قیمت خرید تضمینی گندم از ۱,۷۰۰ تومان در سال زراعی گذشته به ۲,۵۰۰ تومان برای سال زراعی جاری افزایش یافته است که حدود ۴۰ درصد رشد دارد و به گفته کارشناسان قیمت خوبی محسوب میشود. در همین زمینه عطاء الله هاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن ابراز خوشحالی از تصمیم دولت برای تجدیدنظر در قیمت خرید تضمینی گندم گفت: خوشبختانه پیگیریهای ما به نتیجه رسید و قیمت خرید گندم افزایش یافت.
وی با بیان اینکه ما از پاییز سال گذشته پیگیر این بودیم که قیمت گندم به ۲,۵۰۰ تومان برسد، افزود: این پیگیریها از نهادهای مختلف از جمله وزارت جهاد کشاورزی، مجلس شورای اسلامی، سازمان بازرسی کل کشور، نهاد ریاست جمهوری، سازمان برنامه و بودجه و … انجام شد که خوشبختانه به نتیجه رسید.
هاشمی وضعیت تولید گندم در سالجاری را بسیار خوب توصیف کرد و گفت: سال گذشته نیز ما در زمینه تولید مشکلی نداشتیم اما کشاورزان به دلیل قیمت پایین حاضر به تحویل بخشی از محصول خود به دولت نشدند.
وی پیش بینی کرد در سال زراعی جاری حدود ۱۴ میلیون تن گندم در کشور تولید شود و افزود: باتوجه به قیمت اصلاح شده، کشاورزان مشکلی در تحویل گندم تولیدی خود به دولت نخواهند داشت بنابراین امسال نیاز کشور از محل تولیدات داخل تأمین خواهد شد.
در سال زراعی گذشته کشاورزان به دلیل نارضایتی از نرخ خرید تضمینی (۱۷۰۰ تومان)، بخشی از گندم تولیدی را تحویل دولت ندادند و دولت مجبور شد بخشی از نیاز کشور را از طریق واردات تأمین کند.
نظر شما